donderdag 28 mei 2009

Hunz - Thoughts That Move

Hunz is het alterego van de Australische Hans Van Vliet. Deze naam verraad enige connecties, danwel een verleden met Nederland. Hunz bracht onlangs z'n tweede volwaardige langspeler uit, Thoughts That Move. Een plaat die opgenomen werd in het kader van The Rpm Challenge, een soort van mondiale In A Cabin With, maar dan anders... Hunz bewandeld op dit album evenals op z'n debuut, When Victems Fight (Apegenine) de weg van de electropop en daarbij balanseert hij op een lijn die ergens tussen Radiohead of liever Tom Yorke, Telefon Tel Aviv en in mindere mate landgenoten Cut Copy loopt. Neemt niet weg dat Hunz met Thoughts That Move een prima album heeft gemaakt. Zeg maar gerust een on Nederlands goed album!

Hunz - Thoughts That Move
(Eigen beheer, 2009)

01. It's so Light
02. Soon, Soon
03. Car in the Meadow
04. The Messenger
05. Enough to Make You Smile
06. Long Road
07. You Said Hello
08. In Tomorrow
09. Switch Off
10. The Commotion

>> Download <<

dinsdag 26 mei 2009

Walter Benjamin - The National Crisis

De kans is groot dat veel mensen bekender zullen zijn met de Joodse-Duitse marxistische cultuurfilosoof Walter Benjamin, dan met de Portugese singer-songwriter Benjamin. Toch mag het werk van de laatste evenmin onbelicht blijven. De muzikale Benjamin bracht vorig jaar een album uit bij het Portugese Merzbau label (het label wat gerund wordt door Tiago Sousa). Het album The National Crisis gedoopt, werd uitgebracht in een oplagen van slechts 100 stuks. De kans is dan dus erg groot dat je van dat album geen visueel exemplaar meer kunt bemachtigen, sterker nog het album, vol fijne semi-akoestische singer-songwriter liedjes (soms horen wij zelfs Low invloeden) raakte uitverkocht! Vandaar dat de mensen van het Merzbau label het album ter download hebben aangeboden, gratis en voor niks! En is het de moeite waard om op je harde schijf enkele tientallen MB's in te ruimen voor dit album? Wij dachten zo van wel. Walter Benjamin schrijft mooie (breekbare) liedjes en weet ze nog op een prima wijze uit te voeren ook!

Walter Benjamin - The National Crisis
(Merzbau, 2008)

01. The person #3
02. The Cannonball
03. The Lake of Gold
04. Our Endless Days
05. Our Own Killing Fields
06. Soldiers
07. We Live Inside the Matchbox
08. The Borders Went Down
09. The Lover and the Thief
10. The Stones for the Luck
11. Life Insurance
12. We Might Never Fall In Love

>> Download <<

donderdag 21 mei 2009

OFFICE - Mecca

Onlangs kwam de band OFFICE al langs hier bij Audiosport Records, de band had voor stadgenoten Canasta een remix gemaakt van het nummer Impostors, voor het Canasta remixalbum We Were Mixed Up. Maar OFFICE kwam ook zelf met nieuw materiaal op de proppen dit jaar en wel het album Mecca, hun zesde alweer. Hoewel OFFICE hier ter burele nog niet bekend was, moet ik zeggen dat de eerste kennismaking (eigenlijk de tweede dus...) een zeer aangename is! OFFICE heeft in ruim 10 jaar muziekmaken haar sporen aan de andere kant van de oceaan ruimschoots verdient, een deal met James Iha’s Scratchie Records, meerdere performences op SXSW en zelfs enkele optredens op het prestigieuze Lolapalooza festival. De band rondom singer-songwriter en über OFFICE Scott Masson produceerd zeer melodieuze powerpop liedjes en dat maakt Mecca een zeer aangenaam album, welk ook nog eens gratis down te loaden is. Wij raden die enkele muisknoppen tot het binnehalen van dit album dan ook ten zeerste aan!

OFFICE - Mecca
(Quack!Media, 2009)

01. Sticky Dew
02. Nobody Knows You
03. Ridiculous Plans
04. Enter Me, Exit You
05. Dr. Darko
06. Sleepwalking
07. Everything You've Witnessed
08. Trainwreck DJs
09. Aphrodisiac Missiles
11 The Silent Parade

>> Download <<

maandag 18 mei 2009

Eureka Brown - ¡Digitalia!

Het tweede album van het uit Illinois afkomstige Eureka Brown is een feit. De band kreeg na het eerste album, Future Vision (Of The Digital Universe) de nodige aandacht, airplay in het BBC programma Introducing...Fresh on the Net en ook hier kon brachten wij de band en haar album onder de aandacht. Met ¡Digitalia! hebben de heren opnieuw een aanstekelijk popalbum afgeleverd, dat evenals het debuut veel te kort duurt! Slechts 20 minuten mogen wij genieten van het overheerlijk geluid van Eureka Brown (da's alweer 8 minuten minder dan het debuut...). Muzikaal gezien bewandeld de band nog steeds het pad van de melodieuze, soms psychedelische, sixtiespop, maar vooral lekker rauw en nog steeds kunnen wij The Bees als reverentie kader aandragen. Eureka Brown is wat ons betreft nu echt the next big thing!

Eureka Brown - ¡Digitalia!
(Digitalia Records, 2009)

01. Intro Dub
02. Full Speed Ahead
03. ¡Digitalia!
04. Just Got This Feeling
05. I Told You So
06. Alien Wars
07. Mystical Chrystals
08. Yes No Maybe So
09.Come On Baby Here We Go
10. OMG

>> Download <<

zaterdag 16 mei 2009

V/A - ¡Máxima Argentina!

Het Belgisch/Nederlandse muziekblad Gonzo (circus) komt deze maand met een 18-pagina's tellende special over, zoals zij het zelf zeggen alles over de cumbia villera, cumbia digital, streetart, avant-garde cinema, dance en noise uit hotspot Buenos Aires! En omdat het tijdschrift toch al aardig scheutig is met CD's (zoals de Mind The Gap serie) heeft het blad ook bij behorend een CD samengesteld met de titel met een glimlach ¡Máxima Argentina!, verwacht dus geen CD vol tango! In tegenstelling tot wat meestal het geval is, hoef je voor deze CD Gonzo (circus) niet aan te schaffen, de CD is namelijk gratis te downloaden (= artwork) via de site van Gonzo (circus)! De muziek zelf dan: ¡Máxima Argentina! is een zeer interesante en avontuurlijke verzameling hedendaagse muziek uit Argentinie. Expirimentele en de meer traditionele, toegankelijke muziek wisselen elkaar prima af op deze CD. Dus wil je weten wat er muzikaal speelt in Argentinie heden ten dage, spoed je dan naar de site van Gonzo (circus) voor die gratis CD en naar je platenboer voor de Gonzo (circus)#92!

V/A - ¡Máxima Argentina!
(gonzocircus.com, 2009)

01. Im - El esmalte maya II
02. Ismael Pinkler - Trote
03. Chancha Via Circuito - Zorzal
04. Anla Courtis - Rastrillo - Termotanque
05. Vampiros Dee Jay - Cumbia de la selva (Haruna Ishola mashup)
06. Zurita - Suicide cumbia
07. Pablo Reche - Oído anestesiados
08. Raquel Rocha y Familia - Gauchito Ra
09. Gustavo Lamas - Pol ma
10. Peronists - Travestis Tarot Superconstituamor
11. Sonido Martines - Elsa rmx feat. FeFe
12. Tremor - Ant
13. Ø +yn - fysyque
14. Timebender – AmacaVial
15. L'eeevb - Así empieza un cuento de Borges
16. Los Siquicos Litoraleños – Sirena chunga y la movida solar
17. Minimalista Pais - Aziago
18. Machaque - Ya me voy

>> Download <<